Νέα

Ένα ζήτημα “ζωής ή θανάτου” λέει πως αντιμετωπίζουν ο CEO της Huawei, δίνουν μια πραγματική μάχη στις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν ΣχόλιαΊσως τον χειρότερο εφιάλτη της μπορεί να ζει τώρα η Huawei, έχει να αντιμετωπίσει ένα θέμα “ζωής ή θανάτου” εν μέσω συνεχιζόμενης πίεσης από την αμερικανική κυβέρνηση, για αυτό ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας είπε στους υπαλλήλους, πως θα αλλάξει στρατηγική για τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά.  

Σε ένα μήνυμα που απευθυνόταν προς τους υπαλλήλους του τμήματος δικτύωσης της Huawei, ο Ren Zhengfei περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας ως μια “μάχη”. Ο Ren είναι γνωστός για τη χρήση στρατιωτικών όρων στις επικοινωνίες του με τους υπαλλήλους.

Τον Μάιο, η εταιρεία συμπεριλήφθηκε σε μια μαύρη λίστα των Η.Π.Α. ή τη λεγόμενη “Λίστα Οντοτήτων” η οποία περιορίζει τις αμερικανικές επιχειρήσεις ως προς την πώληση εξαρτημάτων στην κινεζική εταιρεία. Η Huawei βασίζεται σε ύψιστο βαθμό στην χρήση αμερικανικής τεχνολογίας τόσο σε λογισμικό όσο και σε υλικό.

Όμως είχαμε μια μικρή ανατροπή την περασμένη Δευτέρα, όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε μια ακόμη παράταση των 90 ημερών για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ μπορούν να πουλήσουν συγκεκριμένα προϊόντα στη Huawei κατά τη διάρκεια αυτής της τρίμηνης προθεσμίας.

“Τώρα που η εταιρεία βρίσκεται σε κρίση ζωής ή θανάτου, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ενθαρρύνουμε το πλήρωμα να συνεισφέρει και το δεύτερο να επιλέξει και να προωθήσει τα ταλέντα, να προσθέσει νέο αίμα στο σύστημά μας”, δήλωσε ο Ren σύμφωνα σε μια μετάφραση που έκαναν τα παιδιά του CNBC όσον αφορά την επιστολή προς τους υπαλλήλους της εταιτείας. Είπε ότι θα υπάρξει “νέο αίμα” στην εταιρεία σε τρία με πέντε χρόνια.

Το μεγάλο αφεντικό της Huawei πρότεινε σχέδια που θα φέρουν πιο επιθυμητά αποτελέσματα.  Αυτό περιλάμβανε την απλούστευση της δομής υποβολής εκθέσεων, τη μείωση του πλεονασματικού προσωπικού, τον εντοπισμό επαναλαμβανόμενων θέσεων εργασίας και τη μετακίνηση των διευθυντικών στελεχών σε άλλες θέσεις.

Κάλεσε επίσης το προσωπικό να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα δώσουν προσοχή στην ποιότητα των συμβάσεων που συνάπτουν με τους πελάτες.

Ο Ren πρόσθεσε ότι η Huawei θα επιταχύνει επίσης την αγορά σημαντικού εξοπλισμού προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση των πελατών.

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών έχει εμπλακεί ακόμη περισσότερο στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Ως αποτέλεσμα, η Huawei προσπαθεί να απογαλακτιστεί από την εξάρτησή της από την αμερικανική τεχνολογία. Η εταιρεία σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές για τα smartphones της και πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα λειτουργικό σύστημα για διάφορες συσκευές που ονομάζεται Harmony OS. Ο Richard Yu, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος καταναλωτών της Huawei, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αλλά αν δεν ήταν σε θέση να το μεταφέρει στο HarmonyOS “αμέσως”.

Τον Μάιο, ο Trump δήλωσε ότι είναι πιθανό η Huawei να συμπεριληφθεί σε μια εμπορική συμφωνία. Ωστόσο, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Trump δήλωσε ότι δεν ήθελε να συνεργαστεί με την Huawei “επειδή πρόκειται για απειλή εθνικής ασφάλειας”.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

Ετικέτες:
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού