Νέα

Αλλάζει ο επικεφαλής της HP, ο Dion Weisler θα παραιτηθεί τον Νοέμβριο

112 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Μια μικρή σύγχυση επικρατεί στο εσωτερικό της HP, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως μετά από 4 χρόνια ως επικεφαλής του ομίλου, ο Dion Weisler θα παραιτηθεί από την θέση του CEO τον ερχόμενο μήνα Νοέμβριο. Ο κατασκευαστής υπολογιστών με έδρα το Palo Alto είπε πως επικεφαλής της Αυστραλίας θα αποχωρήσει από το ρόλο του λόγω προσωπικών ζητημάτων. Ο Enrique Lores, ο σημερινός πρόεδρος των προϊόντων εκτύπωσης και απεικόνισης της HP, θα πάρει τη θέση του Weisler.

Ο Weisler θα συνεχίσει να έχει παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο της HP μέχρι την επόμενη ετήσια συνεδρίαση των μετόχων. “Η θέση μου ως CEO της HP είναι το αποκορύφωμα της καριέρας μου και θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα HP για την υποστήριξη που μου έδειξαν. Είμαι απίστευτα περήφανος για αυτό που έχουμε πετύχει και εξίσου σίγουρος για το πού κατευθυνόμαστε ως εταιρεία “, δήλωσε ο Weisler σε μια σχετική του δήλωση. “Ο Enrique υπήρξε ένας τεράστιος συνεργάτης, του οποίου η ηγεσία έχει συμβάλει στην επιτυχία και στην υλοποίηση της στρατηγικής αυτής της εταιρείας. Είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνωρίζω και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να οδηγήσει και να εμπνεύσει το επόμενο κεφάλαιο του μετασχηματισμού και της ανάπτυξης της HP. “

Ο Αυστραλός ανέλαβε την ηγεσία της HP μετά από μια κίνηση το 2015 όπου η εταιρεία χωρίστηκε  σε δύο τμήματα: ένα που πουλάει μόνο υπολογιστές και ένα που πουλάει servers υπολογιστών, εργαλεία αποθήκευσης δεδομένων και υπηρεσίες για εταιρικά τμήματα πληροφορικής. Την ίδια χρονιά, οι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών υπέστησαν επίσης τη χειρότερη πτώση στην ιστορίας τους.

Ο  Enrique Lores, η οποία προσχώρησε στην HP ως intern πριν από 30 χρόνια, έχει αναλάβει την επιχείρηση με προϊόντα εκτύπωσης της εταιρείας από το 2015.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού